Foredrag

Når du fotograferer med hjertet

Foredrag, Fujifilm Xperience 2020. Foto: Kaare Bak.

Foredrag med fotograf Jon Detlefsen

Book et foredrag f.eks. til fotoklubben – skriv til jon@sagafoto.dk

Grænser brydes ned, dokumentar blandes med fantasi, og de fotografiske genrer udfordres, når Jon Detlefsen griber kameraet og går ud og leger.

Med sin humoristiske og ofte provokerende tilgang til fotografiet filosoferer han over, hvordan man kommer et spadestik dybere med sit fotografi.

Fotografiet bliver først rigtig interessant, når du har noget på hjerte, når du har noget på spil, når du tør give noget af dig selv i dit fotografi. Her bliver det personligt. Og her begynder fotografiet at blive spændende.

Alle kan tage et billede. Men hvordan laver man billeder, som kan og vil noget, som kommer fra hjertet, som udfordrer beskueren og bliver husket?

”Når jeg fotograferer, er det som en indre drivkraft, der nærmest fungerer helt uafhængigt af min øvrige gøren og laden. Den kommer fra mit hjerte og intuition og ikke fra min hjerne.”

For Jon er fotografiet en essentiel del af livet. Næsten på linje med at trække vejret. Det er et basalt instinkt, som ikke lader sig undertrykke. En grundpræmis for livet. Som at elske. Som at blive elsket. Som at elske med nogen.

Jon Detlefsen er uddannet journalist og arbejder som freelancefotograf og underviser. På det fotografiske repertoire er bl.a. streetfoto, reportagefoto og bryllupsfoto, men han lader sig ikke binde af genrer, ligesom han gerne blander dem i nye konstellationer.

Hans tilgang til fotografiet er dybt personligt. Billederne er ofte dokumentariske med et ekstra indbygget lag, der tager beskueren med ind i en surrealistisk verden, hvor grænserne mellem virkelighed og fantasi udviskes.

Jon Detlefsen er freelencefotograf, arrangerer fotografiske events og underviser på fotografisk masterclass.

Book et foredrag f.eks. til din fotoklub – skriv til jon@sagafoto.dk.